Direktlänk till inlägg 20 mars 2016

En hopp om en framtid?

Av Natali - 20 mars 2016 21:08Ibland blir inget som man har tänkt sig. Men kan bli rätt bra ändå.


Den här helgen, nä faktiskt hela veckan, fanns en plan och en del som skulle göras. Inget blev som planerat, men slutar ändå rätt bra.

 Måndagen började med läkarbesök som jag hoppas slutar bra. Meningen var att jag skulle dit direkt på tisdg morgon också. Men när jag klev upp på morgonen så insåg jag att dagen var bara att ställa in. Jag har tydligen också drabbats av migrän. För hela tisdagen gick bort med svår huvudvärk och så fort jag ställde mig upp eller rörde på mig så kräktes jag. Det var nog först på ondsag kvällen jag riktigt började återvända. Så det besök jag skulle få på onsdageftermiddag det blev också inställt.


I helgen var redan inplanerat besök på Peppes på fredagen och sen en middag med en del folk från en facebookgrupp på lördagen. Jag avbokade fredagen. Det enda som dock blev som det tänkte i helgen, det var det inplanerade besöket av en vän hela helgen.


   


Det blev Peppes på fredagen ändå. Det var väldigt trevligt, men jag var rätt sliten. Dick ställde jag in middagen på lördagen. Vilket blev så bra. Så helgen blev egentligen mera avslappning.


Förutom att det blev en tripp in till stan och handla lite extra bra kattmat till en av kattungarna som jag ville stöda upp lite, då han inte gick upp i vikt. Vilket nu har repat sig. Så lugnet har lägrat sig igen.

   


Dock har jag fått ett nytänk om framtiden. Jag har faktiskt kunna, på något sätt, börjat acceptera hur jag mår. Även kunna acceptera att det inte är slutet. Jag tänker då lite slutet på mitt sociala liv, mitt glada liv, den jag är. För att må så här och inte klara av varagen som man är van, är en stor belastning i livet. Mitt liv. 


Men jag är fortfarande jag. Jag kan fortfarande vara social. Umgås med vänner. Vara glad. 


Dock blir allt på andra villkor än tidigare. Jag kan inte vara den som stökar, som står och lagar maten, som fixar och ordnar och tar hand om gäster. Utan jag måste be om hjälp och få hjälp. Jag kan inte bjuda vänner över på middag längre på samma sätt som förut. Utan nu är det så att de måste helt enkelt hjälpa till med det praktiska. 


Det jag har insett är ju att de som verkligen är mina vänner, de hjälper ju faktiskt.


Men på sista tiden har jag inte bara hittat nya vänner, utan sådana vänner som faktiskt förstår, som accepterar och som inte förväntar sig mer än vad jag är. Dessutom hoppas jag kanske ha hittat tillbaka till gamla vänner som toppen på allt. Jag har insett att jag måste sortera, lägga det som hänt tidigare bakom mig och verkligen hitta ett sätt att leva utan saker som tynger i bagaget.


Det finns alltid hopp!


Måsta avsluta allt med en bild på en av kattungara. De är så själsligt läkande och kroppsligt lindrande, dessa små varelser. Dock inte sagt att det ändå kommer bli lite skön att inte ha nio katter när de flyttar. ;-)


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natali - Måndag 7 jan 07:25

Läste precis ett så bra inlägg på fb gruppen Millions missin uk. Så bra att jag istället för att försöka somna om var tvungen att skriva här. Millions missing är en rörelse som vill visa upp alla vi med me som bara ligger hemma och inte kan röra oss...

Av Natali - 17 november 2018 18:51


Hur tillåter du andra att behandla dig?   Jag har lärt mig mycket och klivit väldigt mycket framåt genom mitt liv. Från en väldigt brokig uppväxt, på många olika sätt, har jag ändå lärt mig försöka se det positiva i livet.   Men en sak som ja...

Av Natali - 19 september 2018 22:37

Jag har alltid läser böcker, en massa böcker och flera böcker på en och samma gång. Det är en jättestor sorg för mig att jag inte längre kan läsa som jag brukade. Jag älskar böcker och jag älskar känslan av att få läsa, komma bort och leva sig in i e...

Av Natali - 13 september 2018 21:32

Av dagen kan jag konstatera följande:   Mina bekymmer glömmer jag tillfälligt bort när min älskade son kommer hem och är sjuk.    Det är okej att gå och lägga sig Klockan 8.   Jag borde inte se romantisk komedi serie. Jag borde inte men j...

Av Natali - 7 september 2018 00:18


Har länge tänkt skriva, börjat skriva men inte riktigt hittat ordet. Nu kom det! Kl 0.30 och jag som brukar sova vid 22...   Sista tiden har jag förstått att en vändpunkt skulle komma. Jag skulle komma en bit länge inom mig själv. Vem jag är och ...

Presentation


Välkommen. På denna sida kan ni läsa allt från glada rader till elände. Jag tar upp funderinga som jag stöter på i mitt liv och reaktioner och reflektioner över det samhälle vi lever i. Ingen politik, ekonomi eller världsnyheter, bara rena vardagen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Lämna ett avtryck här.

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ nattaskaserier med Blogkeen
Följ nattaskaserier med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se